GULASZ Z UDŹCA JELENIA CZYLI DANIE PROSTO Z NATURY

Składniki: (4 porcje):
  • 500 g. udźca JELENIA
  • 2 średnie 4 małe marchewki
  • ok.150 ml. wino czerwone wytrawne
  • 2 łyżeczki smalec gęsi (ok. 20g.)
  • 1 duża papryka
  • 3 garście suszonych grzybów (ok. 15g)
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • 1 średnia cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • przyprawy: słodka papryka, ostra papryka, jałowiec, majeranek, tymianek, sól, pieprz
Wykonanie:
  1. Mięso z udźca kroimy w grubszą kostkę, marchew i paprykę kroimy w podobnej wielkości części. Cebulę kroimy drobno.

Komentarze

Popularne posty