OBŁĘDNE POŁĄCZENIE CZYLI TRUSKAWKA Z CZEKOLADĄ JAKO SŁODKA PROPOZYCJA OBIADOWA


Dzisiejsza propozycja to obiad na słodko, w formie czekoladowego makaronu  z musem truskawkowym, oraz ricottą z nutką kokosa.


PRZEPIS 1 porcja

Składniki:

  • makaron czekoladowy ok. 1 szklanka
  • garść mrożonych truskawek
  • 1 łyżeczka ksylitolu/ lub innego słodzika
  • ok. 50 g. ricotty
  • 2-3 łyżki mleko kokosowe- ja użyłam domowego
  • 1 łyżka wiórki kokosowe
  • płatki migdałowe do posypania
Wykonanie:
  1. W większym garnku gotujemy wodę, następnie wrzucamy makaron.
  2. Na patelnię wrzucamy truskawki, posypujemy cukrem i dodajemy odrobinę wody. Dusimy do miękkości.
  3. Ricottę mieszamy z mlekiem kokosowym i wiórkami kokosowymi.
  4. Pod koniec duszenia truskawek ugniatamy je i dodajemy odrobinę wody jeżeli mus jest za gęsty.
  5. Wykładamy na talerz ugotowany makaron, następnie polewamy musem truskawkowym i nakładamy kokosową ricottę. Dekorujemy kilkoma truskawkami i posypujemy migdałami.
Smacznego :D




Komentarze

Popularne posty