ROLADKI Z DZICZYZNY Z ZIELONYM PESTO, RICOTTĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI
Dziś przygotowałam kolejną propozycję na wykorzystanie mięsa z dziczyzny. Do tego przepisu użyłam szynki z dzika. Jak zawsze się nie zawiodłam, mięso jest bardzo delikatne o ciekawym smaku.
Składniki: (1 porcja):
- szynka z dzika ok. 300-350g
- ricotta
- zielone pesto z bazylii
- suszone pomidory w oliwie
- przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, oregano
- oliwa
- pomidory koktajlowe
Wykonanie:
- Szynkę kroimy na 1,5 cm plastry, delikatnie rozbijamy i przyprawimy
- Na tak przygotowane mięso nakładamy pesto, następnie ricottę i układamy suszone pomidory.
- Zawijamy roladki.
- Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i delikatnie przesmażamy roladki, przekładamy do naczynia żaroodpornego lub jeżeli mamy patelnię, którą można wstawić do piekarnika to wstawiamy ją dodając na nią pomidorki koktajlowe.
- Pieczemy w 180 stopniach ok. 12 minut.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz