ROLADKI Z DZICZYZNY Z ZIELONYM PESTO, RICOTTĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI



Dziś przygotowałam kolejną propozycję na wykorzystanie mięsa z dziczyzny. Do tego przepisu użyłam szynki z dzika. Jak zawsze się nie zawiodłam, mięso jest bardzo delikatne o ciekawym smaku.


Składniki: (1 porcja):
  • szynka z dzika ok. 300-350g
  • ricotta
  • zielone pesto z bazylii
  • suszone pomidory w oliwie
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, oregano
  • oliwa
  • pomidory koktajlowe
Wykonanie:
  1. Szynkę kroimy na 1,5 cm plastry, delikatnie rozbijamy i przyprawimy
  2. Na tak przygotowane mięso nakładamy pesto, następnie ricottę i układamy suszone pomidory. 
  3. Zawijamy roladki. 
  4. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i delikatnie przesmażamy roladki, przekładamy do naczynia żaroodpornego lub jeżeli mamy patelnię, którą można wstawić do piekarnika to wstawiamy ją dodając na nią pomidorki koktajlowe.
  5. Pieczemy w 180 stopniach ok. 12 minut.
Smacznego

Komentarze

Popularne posty