JAGLANE TIRAMUSU Z TRUSKAWKAMI
Pysznie i lżej. W takiej formie podane tiramisu można zajadać bez wyrzutów sumienia.
Składniki (2 porcje):
Składniki (2 porcje):
- kasza jaglana 100g.
- kakao do posypania
- czekolada gorzka 2 paski ok 20g
- mleko 1 szklanka
- aromat z prawdziwą wanilią
- ksylitol 40g lub do smaku
- biszkopty podłużne 6 szt. (szukamy z dobrym składem)
- amaretto 30ml
- kawa do namoczenia biszkoptów
- truskawki tyle ile się zmieści
Przygotowanie:
- Kaszę jaglaną gotujemy z mlekiem, cukrem i aromatem. Jeśli było by za mało mleka, można dolać wody.
- Przygotowujemy kawę i moczymy w niej biszkopty.
- Ugotowaną kaszę blendujemy, dzielimy na dwie części. Do jeszcze gorącej połowy kaszy, dodajemy czekoladę i mieszamy tak aby się rozpuściła. Do drugiej części dodajemy amaretto.
- Na dnie pucharków układamy biszkopty, cześć z amaretto, truskawki, biszkopty, cześć ciemna, truskawki, cześć jasna. Na koniec posypujemy kakao i dekorujemy truskawkami.
SMACZNEGO
Komentarze
Prześlij komentarz