SEZONOWO POMIDOROWO CZYLI SZYBKA ZUPA JAKO BAZA DO WŁASNYCH MODYFIKACJI
Lekka zupa z pomidorów i cukinii w formie makaronu. Podatna na wszelkie modyfikacje i dodatki. Wyjątkowo smaczna i słoneczna, a że pomidorów teraz wszędzie na straganach bez liku tak więc warto korzystać i próbować wszelkich odmian jakie dostaniemy.
Składniki: (1 porcja)
- kilka pomidorów różne odmiany - najlepsze z dużą ilością miąższu
- 1/2 cebuli
- 2 ząbki czosnku
- kawałek papryczki chili
- 1/2 średniej cukinii
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 1 łyżeczka ksylitolu
Dodatki: makaron rurki, parmezan, bazylia, grzanki
Wykonanie:
- W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę drobno pokrojoną, czosnek i papryczkę. Smażymy chwilę
- Dodajemy pokrojone pomidory, cukinię startą na tarce lub w formie makaronu.
- Na koniec doprawiamy słodką papryką, solą i pieprzem. dajemy ocet i ksylitol do smaku.
- Podajemy od razu z dodatkami jakie lubimy i w zależności od typu dania. Jako obiad można dodać makaronu, na kolację ser, wszelka dowolność.
Smacznego życzy Ola
Komentarze
Prześlij komentarz