SEZONOWO POMIDOROWO CZYLI SZYBKA ZUPA JAKO BAZA DO WŁASNYCH MODYFIKACJI


Lekka zupa z pomidorów i cukinii w formie makaronu. Podatna na wszelkie modyfikacje i dodatki. Wyjątkowo smaczna i słoneczna, a że pomidorów teraz wszędzie na straganach bez liku tak więc warto korzystać i próbować wszelkich odmian jakie dostaniemy.

Składniki: (1 porcja)
  • kilka pomidorów różne odmiany - najlepsze z dużą ilością miąższu
  • 1/2 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • kawałek papryczki chili
  • 1/2 średniej cukinii
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka ksylitolu
Dodatki: makaron rurki, parmezan, bazylia, grzanki

Wykonanie:
  1. W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę drobno pokrojoną, czosnek i papryczkę. Smażymy chwilę
  2. Dodajemy pokrojone pomidory, cukinię startą na tarce lub w formie makaronu.
  3. Na koniec doprawiamy słodką papryką, solą i pieprzem. dajemy ocet i ksylitol do smaku.
  4. Podajemy od razu z dodatkami jakie lubimy i w zależności od typu dania. Jako obiad można dodać makaronu, na kolację ser, wszelka dowolność.
Smacznego życzy Ola





Komentarze

Popularne posty